Montaj sisteme de supraveghere

Te gandesti sa achizitionezi un serviciu de montaj sisteme de supraveghere atunci cand ai fost victima unui incident. Putini oameni se gandesc sa-si acopere riscul de furt sau patrundere prin efractie pe proprietatea personala sau in spatiul de birouri. In functie de specificul fiecarei locatii aveti nevoie de un anumit concept de sistem de supraveghere care sa acopere nevoile dumneavoastra.

Pentru a avea un sistem de supraveghere video complet, aveti nevoie de camere performante care se instaleaza atat la exterior, cat si la interior. Pentru spatiul exterior al locatiei aveti posibilitatea sa instalati camere de exterior cu senzor de miscare, astfel incat camera sa inregistreze imagini doar cand senzorul detecteaza miscare in locatie. Acest concept de camera reduce consumul de curent facandu-l atractiv pentru normele de mediu, dar si pentru bugetul dumneavoastra.

Este foarte important sa optati pentru camere care au si vedere in infrarosu datorita nevoii de a captura imagini atunci cand proprietatea este deosebit de vulnerabila pentru intrari prin efractie. Stiindu-se ca hotii opereaza in general la adapostul intunericului datorita traficului pietonal redus, captura in infrarosu reprezinta un avantaj major in identificarea pericolului sau descoperirea faptului daca incidentul a avut loc.

Daca spatiul exterior de supravegheat este mare, alegerea echipamentului trebuie facuta in functie de distanta pana la care vizualizeaza in infrarosu. Astfel de proprietati cu intindere vasta trebuie sa fie supravegheate de camere video ce pot inregistra pe distante mai mari sau egale de 100 de metri. Atentie mare, cand sunt montate camerele, acestea nu trebuie sa fie indreptate catre o curte/cladire vecina, acest lucru se pedepseste conform legii.

In cazul camerelor de interior alegerea este efectuata in functie de cat de discret este echipamentul pentru a nu perturba designul. Acestea nu au grad de protectie sporit in comparatie cu cele de exterior, deoarece nu functioneaza intr-un mediu care sa le supuna la conditii meteo nefavorabile. Formatul carcaselor le face ideale de montat atat pe perete cat si pe tavane.

Aveti grija cand cumparati un astfel de sistem: el trebuie sa contina un DVR cu spatiu mare de stocare a informatiei si sa aiba intrari de camere mai mare sau egal cu numarul camerelor instalate. Recomandarea noastra este sa utilizati un DVR cu mai multe canale, avand in vedere ca exista posibilitatea sa achizitionati si alte camere pentru sistem care sa acopere si alte riscuri aparute ulterior.

In cazul unui sistem de camin rezidential, un risc ulterior poate sa fie angajarea unei bone pentru un copil. Pentru un asemenea risc trebuie sa cumparati un model de camera de interior ascunsa. In ultima perioada au aparut si proprietari de animale de companie care angajeaza bone pentru acestea, iar acestia se pot supraveghea cu acelasi tip de camere.

Companiile producatoare de echipamente de supraveghere au dezvoltat in ultimii ani tot mai multe modele de astfel de camere si DVR-uri pentru a acoperi toata gama de nevoi in functie de locatiile de montaj, dar si disponibilitatea de investitie a dumneavoastra. An de an sunt aduse imbuntatatirii in procesul de functionare al acestora pentru a putea face fata metodelor tot mai ingenioase ale raufacatorilor.